Friday, October 10, 2008

Εισήγηση Υπουρ. Παιδείας να συνεργαστεί με τα αρμόδια Υπουρ. όσο αφορά το Ωράριο Λειτουργείας των κέντρων διασκέδασης



Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

10 Οκτωβρίου 2008


Προς τον Υπουργό Παιδείας

και θρησκευμάτων

Κύριο Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη.

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ. Κ. 15180


Αξιότιμε κύριε Στυλιανίδη,


Απευθύνομαι και σε σας για ορισμένες παρατηρήσεις και ταυτόχρονα εισηγήσεις που θα ήθελα να κάνω. Συγκεκριμένα θέλω να θίξω το θέμα της ασφάλειας, και ιδιαίτερα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και να τονίσω το γεγονός ότι η χώρα κατατάσσεται πρώτη σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα απ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα και μετά την εφαρμογή του νέου Κ.Ο.Κ. σίγουρα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα.


Η μάστιγα του Τροχαίου ατυχήματος είναι ένα μεγάλο, Εθνικό μάλιστα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλους μας και το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι η επίλυσή του δεν αφορά ένα ή δύο Υπουργεία όπως συνηθίστηκε να θεωρείται. Κάθε Υπουργείο μπορεί και επιβάλλεται να συντονίσει ορισμένες ενέργειες και να συμβάλει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Όσο υπάρχει έλλειψη συντονισμού των διάφορων υπουργείων, τα οποιαδήποτε μέτρα που λαμβάνονται κατά καιρούς δεν έχουν αποτελεσματικότητα. Κι’ αυτό είναι σίγουρα άδικο.


ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ:


Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να συνεργαστεί: Με τα Υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Επικρατείας, ούτως ώστε να τεθεί ένα φρένο στο ωράριο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.


Η διασκέδαση μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει πιο νωρίς. Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την μεταμεσονύχτια και μέχρι πρωίας διασκέδαση στη χώρα, φρονιμότερο είναι να την καταργήσουμε. Ως εκ τούτου, αποστέλλω σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Ωράριο Νυχτερινής Διασκέδασης ποτό και Τροχαία ατυχήματα». Οι εισηγήσεις οι οποίες αναφέρονται στο άρθρο παρακαλώ να θεωρηθούν σαν εισηγήσεις προς το Υπουργείο σας.

http://greekroadsafetyarticles.blogspot.com/


……………………………..

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιανδήποτε συνεργασία.

Οι απόψεις μου για οδική ασφάλεια παρατίθενται στο site μου.


Συνημμένα 1


Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/


Αριθμός Πρωτοκόλλου 8775 23 Οκτωβρίου 2008


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ