Monday, March 24, 2008

Εισήγηση στον Υπουργό Επικρατείας για παρουσίαση σε κρατικό κανάλι εκπομπής για ανάπτυξη οδικής συνείδησης

Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

24 Μαρτίου 2008


Προς τον αξιότιμο Υπουργό Επικρατείας
Κύριο Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
και Επικοινωνίας

Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου
Καλλιθέα Τ. Κ. 10163


ΘΕΜΑ: Συνείδηση Οδικής Ασφάλειας


Κύριε Υπουργέ,

Απευθύνομαι σε σας για μία εισήγηση που θα ήθελα να κάνω.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Διεύθυνση Τροχαίας, θα μπορούσαν να παρουσιάζουν τουλάχιστο μια φορά την εβδομάδα σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, εκπομπή που να αφορά την οδική ασφάλεια.

Στην εκπομπή θα πρέπει να είναι πάντα παρόντες τόσο εκπρόσωποι των εν λόγω Υπουργείων, όσο και της Διεύθυνσης Τροχαίας. Θα μπορούσε να είναι καλεσμένοι συγκοινωνιολόγοι, καθηγητές και ειδικοί στο θέμα οδικής ασφάλειας, υπεύθυνοι διαφόρων τμημάτων Δήμων, Περιφερειών και Νομαρχιών. Να γίνονται συζητήσεις, στις οποίες θα μπορούσαν οι τηλεθεατές να παρεμβαίνουν, να ρωτούν, να εισηγούνται ή να καταγγέλλουν.

Να προσκαλούνται αρμόδιοι από τα αντίστοιχα Υπουργεία άλλων χωρών, που να μας πληροφορούν για τις πολιτικές που έχουν εφαρμόσει στις χώρες τους για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, για να ενημερωθούμε, να κρίνουμε και να απαιτήσουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια των χωρών αυτών και να σταματήσουμε τους εγκληματικούς πειραματισμούς εις βάρος της ανθρώπινης ζωής και σωματικής ακεραιότητας.

Θα μπορούσαν να βιντεοσκοπηθούν από διάφορες Σχολές, οι διδασκαλίες μαθημάτων σχετικές με οδική ασφάλεια εν ώρα μαθήματος, οι οποίες να προβάλλονται στα πλαίσια αυτών των εκπομπών. Π. χ. διδασκαλίες από το τμήμα συγκοινωνιολόγων των διαφόρων Πολυτεχνείων, τμημάτων Τ.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ. Επίσης τα μαθήματα όπως διδάσκονται στους εκπαιδευτές οδήγησης. Μάλιστα, θα μπορούσαν να βιντεοσκοπηθούν και να μεταφραστούν στην Ελληνική γλώσσα, η διδασκαλίες παρόμοιων μαθημάτων από αντίστοιχες Σχολές της Σουηδίας, Ολλανδίας, Μ. Βρετανίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες έχουν τόσο μειωμένο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων όσο και άριστη σήμανση.

Να γίνεται μέσω αυτής της εκπομπής εκπαίδευση με ειδικά σεμινάρια, του προσωπικού των τμημάτων των διαφόρων Δήμων που ασχολούνται με μελέτες σήμανσης και σηματοδότησης.

Στην εκπομπή, τηρουμένων φυσικά των απαραίτητων κανόνων δεοντολογίας, θα μπορούσε να γίνεται αναφορά σε διάφορες περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, με συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα ή έχουν μείνει ανάπηροι από ατυχήματα. Ως εκ τούτου, να υποδεικνύεται στους πολίτες τι θα μπορούσαν να κάνουν για να τα αποφύγουν. Μπορεί αυτή η αναφορά να είναι δυσάρεστη. Είναι καλύτερα, από το να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν ούτε ατυχήματα, ούτε θύματα, ούτε ανάπηροι. Είναι προτιμότερο να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε, για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε όσο γίνεται τη δυσάρεστη και σκληρή πραγματικότητα.

Με την εκπομπή αυτή θα επιτευχθεί ο πολυσυζητημένος συντονισμός των διάφορων εμπλεκόμενων φορέων για μια σωστή πολιτική αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων. Θα αναπτυχθεί η οδική συνείδηση μικρών και μεγάλων, απλών πολιτών και κυβερνώντων, με αποτέλεσμα την επίτευξη σωστής οδικής συμπεριφοράς, σωστής αστυνόμευσης, αλλά και σωστής σήμανσης και σηματοδότησης των δρόμων μας, με επακόλουθο την κατάταξή μας στις καλύτερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά τα τροχαία ατυχήματα και όχι στις χειρότερες όπως είμαστε σήμερα.

Τόσο η οδική συμπεριφορά όσο και η αναπτυγμένη συνείδηση ασφάλειας, είναι στοιχεία πολιτισμού μιας χώρας και είναι άδικο να αφήνουμε άλλους λαούς να μας κρίνουν βασιζόμενοι σ’ αυτά τα στοιχεία.

Εισηγήσεις μου που αναφέρονται στην ανάπτυξη συνείδησης οδικής ασφάλειας μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, έχουν αποσταλεί στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κύριο Κωστή Χατζηδάκη αρ. Πρωτοκόλλου 56 8/01/08, στον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κύριο Γεώργιο Σουφλιά αρ. πρωτοκόλλου 2138 15/01/2008, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αρ. Πρωτοκόλλου 1017/5/6 Α 24/12/07, στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής Προγράμματος της ΝΕΤ και ΕΤ1 (κύριο Ζωγόπουλο) αρ. πρωτοκόλλου 40 18/01/08, στη Διεύθυνση Παραγωγής Προγράμματος της ΝΕΤ (κύριο Γόντικα) αρ. Πρωτοκόλλου 735 20-3-08/2, καθώς και στους Διευθυντές Παραγωγής Προγράμματος των ιδιωτικών καναλιών ΑΝΤ1 (κύριο Λάτσιο), ALTER (κύριο Χαλάτση), ALPHA (κυρία Σασλόγλου) και MEGA (κύριο Μπούτο)


Αριθμός Πρωτοκόλλου 8274 24/03/08

Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Εισήγηση στον Υπουργό Εσωτερικών για εκπαίδευση των τμημάτων των Δήμων που ασχολούνται με σήμανση και γενικά με οδική ασφάλεια

Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

24 Μαρτίου 2008

Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών
Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

Κύριε Υπουργέ,


Επειδή η κατάσταση στους περισσότερους Δήμους της Αττικής και άλλων Περιφερειών της Επικράτειας, όσο αφορά τα μέτρα ασφάλειας που θα έπρεπε να τηρούνται, αλλά πολύ περισσότερο όσο αφορά την σήμανση, είναι απελπιστική, απευθύνομαι σε σας με πραγματική έκκληση για βοήθεια.

Ασχολούμαι με την οδική ασφάλεια και έχω απευθυνθεί επανειλημμένα τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικώς σε Δήμους και Νομαρχίες για επισήμανση διαφόρων επικίνδυνων σημείων στους δρόμους, με εισηγήσεις για διόρθωση.

Ευγενέστατοι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και των Τμημάτων σήμανσης των Δήμων και Νομαρχιών, πρόθυμοι να βοηθήσουν, δείχνουν παντελή άγνοια σε ουσιώδη ζητήματα. Όπως κανόνες ασφάλειας που θα έπρεπε να τηρηθούν στα διαχωριστικά διαζώματα, στις ζαρντινιέρες κατά μήκος των λεωφόρων, στα διακοσμητικά κάγκελα κατά μήκος των πεζοδρομίων, αλλά κυρίως τόσο στην οριζόντια όσο και στην κάθετη σήμανση.

Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου κεντρικότατου προαστίου Αθηνών, δηλώνει ότι οι αρμοδιότητές του αφορούν μόνο την επανατοποθέτηση μίας πινακίδας ή κάποιας παρόμοιας εργασίας. Έχει πλήρη άγνοια ότι η συντήρηση ορισμένων κεντρικών λεωφόρων του Δήμου του δεν ανήκουν πια στο ΥΠΕΧΩΔΕ εδώ και μήνες αλλά στο Δήμο και μάλιστα ότι εμπίπτουν στις δικές του αρμοδιότητες. Σε ερώτηση γιατί οι κάδοι απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί στις γωνίες ορισμένων δρόμων με αποτέλεσμα να κρύβουν εξ ολοκλήρου την ορατότητα, η απάντηση ήταν ότι την ευθύνη γι’ αυτό έχει το τμήμα καθαριότητας του Δήμου, το οποίο τους τοποθέτησε σ’ αυτά τα σημεία για την διευκόλυνση των εργαζομένων στην περισυλλογή των απορριμμάτων. Επίσης, όταν ενημερώνεται ότι στη λεωφόρο, στην περιοχή του, τα κλαδιά των δένδρων έχουν σκεπάσει τη φωτεινή σηματοδότηση, και ζαρντινιέρες είναι τοποθετημένες σε επικίνδυνες γωνίες, δηλώνει ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνη η διεύθυνση πρασίνου του Δήμου.

Οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν στην κυριολεξία ούτε μία γραμμή στο οδόστρωμα, ούτε και διαγραμμισμένες τις διαβάσεις πεζών. Τις θεωρούν ίσως περιττή διακόσμηση.

Πτυχιούχος ασχέτου ειδικότητος σε αρμόδιο τμήμα Δήμου, έχει πλήρη άγνοια για τα άρθρα του Κ.Ο. Κ. που μιλούν για οριζόντια σήμανση. Το χειρότερο, συνάδελφός του στο ίδιο τμήμα δεν έχει ιδέα όχι μόνο τι είναι η οριζόντια σήμανση, αλλά συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται ούτε την ερμηνεία του όρου σε «διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα».

Πινακίδες σήμανσης τοποθετούνται ακριβώς μπροστά από φωτεινή σηματοδότηση με αποτέλεσμα να την κρύβουν κ.τ.λ.

Δεν είναι δυνατόν, «υπεύθυνοι» σε Δήμους στους οποίους χωροταξικά ανήκει πολύ επικίνδυνο σημείο σε κεντρικότατή τους Λεωφόρο, να απαλλάσσονται της ευθύνης διότι η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ στη Νομαρχία ή στην Περιφέρεια. Ούτε καν να νοιάζονται να ειδοποιήσουν αυτοί τους αρμόδιους φορείς, τους οποίους πολλές φορές δεν γνωρίζουν και να παραπέμπουν πολίτες και μάλιστα πολίτες που δεν ανήκουν στον Δήμο τους, να τους ανακαλύψουν για να αποταθούν.

Με απόφαση 65265/7307/21.4.2004 του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και απόφαση ΔΜΕΟ ε/οικ/690/2.11.1992 του Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν καταργηθεί ουσιαστικά τα σαμαράκια. Ο λόγος, επειδή οι διάφοροι Δήμοι δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις τοποθέτησής τους, προκαλούνταν ατυχήματα και ζημιές στα αυτοκίνητα, με άμεσο επακόλουθο την απαίτηση αποζημιώσεων των κατόχων τους από τους συγκεκριμένους Δήμους. Αποτέλεσμα, οι προϋποθέσεις οι οποίες προβλέπονται από το άρθρο 52 παράγραφος 5 του Κ.Ο.Κ. για τοποθέτηση εγκαρσίων μειωτήρων ταχύτητας ( σαμαράκια) να είναι απαγορευτικές. Αντί να βρεθεί ένας τρόπος ελέγχου των Δήμων όσο αφορά την τοποθέτηση των μειωτήρων ταχύτητας, έχει προτιμηθεί η κατάργησή τους. Ωραία. «Όσα δεν λύονται, κόβονται» Ως εκ τούτου, δρόμοι με σχολεία έχουν παρατηθεί στην τύχη του κάθε ασυνείδητου οδηγού που δεν εννοεί να συμμορφωθεί. Τα δε παιδιά θύματα της αμάθειας των «υπευθύνων».
Τρανή απόδειξη ότι οι Δήμοι δεν ελέγχονται αυτεπάγγελτα στην πράξη από κανένα όσο αφορά τουλάχιστο τα μέτρα ασφάλειας.

Το Ελληνικό Κράτος έχει αναθέσει στους Δήμους την κατεξοχήν αρμοδιότητα σήμανσης και σηματοδότησης της περιοχής τους, απαλλάσσοντας εαυτόν τόσο από την ευθύνη των ατυχημάτων όσο και από τα έξοδα. Χωρίς να εκπαιδεύσει ούτε Δημάρχους, ούτε προσωπικό, παράτησε τους πολίτες απροστάτευτους, σε δρόμους άκρως επικίνδυνους τόσο για τη ζωή τους όσο και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τεχνικές υπηρεσίες Δήμων απαρτίζονται από υπαλλήλους ασχέτων ειδικοτήτων έτοιμων να συνταξιοδοτηθούν. Τμήματα Δήμων με ονομασίες όπως «Τμήμα μελετών σήμανσης και σηματοδότησης» είναι παραπλανητικά, μη έχοντας καμία σχέση με το αντικείμενο. Το αποτέλεσμα, ελλιπής μεν κάθετη σήμανση, ανύπαρκτη δε οριζόντια. Τολμώντας δε να αποταθείς στην περιφέρεια στην οποία υπάγεται κάποιος Δήμος για να εκφράσεις τα παράπονά σου, βρίσκεσαι προ απροόπτων αντιδράσεων, που μοιάζουν με ταινία τύπου «η κυρά μας η μαμή»….

Οι Νομαρχίες από άγνοια αναθέτουν έργα συντήρησης δρόμων ταχείας κυκλοφορίας σε εταιρείες οι οποίες ξέρουν μόνο να ασφαλτοστρώνουν, χωρίς να έχουν καμία σχέση με οδική σηματοδότηση.

Και δεν τίθεται μόνο θέμα εκπαίδευσης όσο αφορά την σήμανση, αλλά και εκπαίδευσης όσο αφορά την τήρηση των μέτρων ασφάλειας σε όλους τους τομείς.

Μεγάλα ακάλυπτα χαντάκια σ’ ολόκληρη την επικράτεια, τα οποία προορίζονται για θεμέλια μονοκατοικιών και πολυκατοικιών παραμένουν ακάλυπτα μέχρι της διεκπεραίωσης των εργασιών. Φτάσαμε στο σημείο να επιδεικνύει Δήμαρχος σε τηλεοπτικό κανάλι ακάλυπτο ποτάμι, να κατηγορεί τη ΔΕΗ ότι λόγω διακοπών ρεύματος έγινε ατύχημα και να μην αντιλαμβάνεται καν ότι ο ίδιος είχε υποχρέωση να είχε περιφραγμένο το ποτάμι. Και το χειρότερο, ούτε οι Δημότες του να το αντιλαμβάνονται.

Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζουμε στη σημερινή Ελλάδα του 21ου αιώνα παραλίες, όπου κάθε καλοκαίρι γίνεται τόση κοσμοσυρροή, στις οποίες να μην υπάρχουν σημαδούρες που να καθορίζουν μέχρι πού μπορούν να επεκταθούν οι κολυμβητές και πού τα ταχύπλοα και μετά να κάνουμε θέμα τα ατυχήματα που γίνονται. Παρουσιάζουμε εικόνα τριτοκοσμικού κράτους χωρίς ίχνος ντροπής.

Λάθος, Μέγα Λάθος η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ουσιαστικά εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. Βεβαίως και τα προβλήματα κάθε περιοχής δεν τα ξέρει κανένας καλύτερα από ότι τα ξέρουν οι άνθρωποι που τα ζουν. Όταν όμως η συνείδηση ασφάλειας λείπει όχι μόνο από τους Δημάρχους και τα Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων διαφόρων περιοχών, αλλά και από τους ίδιους τους δημότες, το Κράτος οφείλει να προστατεύσει με κάθε δυνατό τρόπο και τους μεν και τους δε.

Δεν μπορούμε να μιμηθούμε ορισμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου των οποίων οι Δήμοι είναι οργανωμένοι από την κεντρική διοίκηση χρόνια πριν όσο αφορά τα μέτρα ασφάλειας, την σήμανση και σηματοδότηση. Ποιος έχει εκπαιδεύσει τους δικούς μας Δημάρχους σ’ αυτό τον τομέα; Όταν οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν που είναι το λάθος πως θα ζητήσουν να γίνει μελέτη για να διορθωθεί;

Κύριε Υπουργέ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας, οι νεκροί σε τροχαία ατυχήματα από το 1990 έως το 2005 σ’ ολόκληρη την Επικράτεια είναι 31.246, οι σοβαρά τραυματίες 56.224, οι δε ελαφρά 407.493. Οι Ελληνικοί δρόμοι συνεχίζουν να είναι κυριολεκτικά ένα πεδίο μάχης, με θύματα περισσότερα από αυτά των πολέμων ακόμα και μετά τις νέες ρυθμίσεις του Κ.Ο.Κ. Η χώρα μας συνεχίζει να κατατάσσεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Το 82% των ατυχημάτων γίνεται σε γειτονιές των πόλεων λόγω του υπερβολικού αριθμού τροχοφόρων και πεζών, λόγω των πολλών χτισμάτων, των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων που πολλές φορές δεν αφήνουν τον οδηγό να αντιληφθεί πού υπάρχει δρόμος και πού όχι. Δεν είναι δυνατόν κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι Δήμοι να έχουν τόσα επικίνδυνα σημεία τα οποία να μην γίνονται αντιληπτά από τους υπευθύνους.

Όχι μόνο θα έπρεπε, όχι μόνο επιβάλλεται, αλλά το θεωρώ άδικο και εγκληματικό να αναθέτει το κράτος στους Δήμους την εν λόγω αρμοδιότητα χωρίς να εκπαιδεύσει το «υπεύθυνο» προσωπικό.


ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

Α) Να συσταθούν επιτροπές με καταρτισμένο προσωπικό το οποίο να ελέγξει από τι ειδικότητας υπαλλήλους απαρτίζονται τα τμήματα των Δήμων τα οποία ασχολούνται με τη σήμανση τα οποία θα έπρεπε να οργανωθούν.

Β) Να γίνουν σεμινάρια στους υπαλλήλους οι οποίοι ασχολούνται με τη σήμανση, από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Γ) Να δημιουργηθούν, σε όλους τους Δήμους της Επικράτειας, τμήματα τα οποία να ασχολούνται με τα μέτρα ασφάλειας που θα έπρεπε να τηρούνται σε κάθε περιοχή.

Σε κάθε δήμο θα έπρεπε να υπάρχει τμήμα του οποίου το αντικείμενο να είναι η ασφάλεια των πολιτών. Τμήμα με προσωπικό καταρτισμένο σε θέματα ασφάλειας, το οποίο να συντονίζει τις ενέργειες κάθε τμήματος και να ελέγχει αν πληρούνται τα μέτρα ασφάλειας.

Δ) Οι Δήμοι να βαθμολογούνται και να βραβεύονται. Να κερδίζουν βαθμούς για την καλή τους επίδοση αλλά και να χάνουν βαθμούς όταν δεν φροντίζουν να εφαρμόζονται διάφορα μέτρα ασφάλειας στο Δήμο τους. Αυτό θα είναι ένα κίνητρο για να υποχρεώνονται να έχουν και σωστή σήμανση και τα δένδρα τους να κλαδεύουν και τις τρύπες που ανοίγουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια να καλύπτουν και τις παραλίες τους να φροντίζουν.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έχω εισηγηθεί στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να συμπεριλάβει στα προγράμματά του και το αντικείμενο της «Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων». Το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Δήμων.

Επίσης, σας παραπέμπω σε άρθρο μου, στο οποίο εισηγούμαι παρουσίαση μίας εκπομπής από τηλεοπτικά κανάλια για ανάπτυξη συνείδησης οδικής ασφάλειας μέσω της οποίας θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν και υπάλληλοι των Δήμων.

Ευελπιστώντας ότι η εισήγησή μου θα εισακουστεί, περιμένω απάντηση στις προτάσεις μου.


Αριθμός Πρωτοκόλλου 1269 26/03/08

Με εκτίμηση
Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Η Εισήγηση έχει αποσταλεί σχεδόν σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών , Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ.τ.λ.

.................................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ Κ. ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


................................

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

Από: ak@apkaklamanis.gr
Αποστολή: Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 2:02 μμ
Προς: chrystalla@tellas.gr
Θέμα: RE: εκπαίδευση δήμων

Σημαία υπενθύμισης: Παρακολούθηση θέματος
Σημαία: Με σημαία

Ευχαριστώ για την επιστολή που μου στείλατε και σας συγχαίρω για την ενασχόλησή σας με ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και κυρίως γιατί οι προτάσεις σας για την αντιμετώπισή του είναι απλές, συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες.

Υποθέτω ότι, αν και παρήλθε ένας, σχεδόν, μήνας από την υποβολή του υπομνήματός σας, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την υπηρεσιακή ή πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών (και Δημ. Τάξης). Γι’ αυτό, αποφάσισα να το καταθέσω στη Βουλή, προκειμένου να δοθεί μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό, πριν προχωρήσω σε άλλη ενέργεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
www.apkaklamanis.gr

.........................................

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΕΤΕΛΕΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΛΑΒΕ ΘΕΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 7017/4/8324 29/5/08 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ.κ. Σ. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ, Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔH












...........
.........................

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Κ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ)